De Oranjebond organiseert landelijk "Vertel het de Koning"

De Koningsbrief, de Koningstekening van 2020

Alle kinderen van Nederland schrijven aan en tekenen voor de Koning

Een voorjaar om nooit te vergeten:
Kinderen zullen het voorjaar van 2020 nooit meer vergeten. Elk kind maakt de Coronacrisis mee; geen contact met opa en oma en niet samen spelen op school. We horen nu al dat dit veel invloed heeft op hun welzijn. Wat zijn hun ervaringen? Wat maken ze mee? Wat is hen vooral bijgebleven?

Later zullen alle kinderen van nu ontdekken hoe ze die tijd samen hebben beleefd en hoe het hen heeft gevormd. Wij zijn op zoek naar de verhalen en belevenissen van kinderen die hun coronacrisis schetsen in de vorm van een tekening, verhaal of gedicht. Die tekeningen, verhalen en gedichten willen wij bundelen om een monument voor later te maken.
Op koningsdag vieren we de verbinding van alle inwoners in Nederland. Vieren we de gezamenlijkheid, de solidaire samenleving. De verpersoonlijking van die verbinding en het gezicht van Nederland is de Koning. Daarom schrijven alle kinderen aan of tekenen zij voor de Koning. Op 27 april publiceren we de verhalen en tekeningen in het Boek voor de Koning en bieden we dit E-book aan de Koning aan. Misschien krijgen we wel 1000 en één verhalen en tekeningen.

Dus: Ben je 12 jaar of jonger en wil je meedoen aan het schrijven en tekenen van een boek? Doe mee!

Schrijf in maximaal 15 regels of teken jouw verhaal, jouw ervaring op over de coronacrisis. Over de tijd dat je thuis moest zijn, hoorde over mensen die ziek waren, niet naar school mocht, papa of mama die thuis moest blijven of juist heel veel moest werken. Schrijf of teken iets moois en stuur dit op voor 22 april, maak er een foto van en

  • stuur je verhaal op naar secretariaat@oranjebond.nl of
  • app je foto naar: 06 20 84 61 18

Zet vooral je naam, leeftijd en woonplaats erbij.
Dan plaatsen wij jouw verhaal of jouw tekening in het Boek voor de Koning. Met het inzenden van je verhaal gaan je ouders akkoord dat het gepubliceerd wordt.

Deel dit bericht: